Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2009 02:22 - Шоу на Галактикос в генералната репетиция преди старта на сезона
Автор: prognozirai Категория: Спорт   
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове:
0



Реал Мадрид завърши предсезонната си подготовка в "Галактически" стил, постигайки зрелищна победа с 4:0 над Розенборг в домакинския мач за купата "Сантяго Бернабеу".

Също както и в предишната победа с 5:0 като гост на Борусия Дортмунд, резултатът не отразява показаното на терена. Но докато срещу германците резултатът не трябваше да е толкова голям, в днешният мач той можеше да е двуцифрен.

Реал не само тотално смаза съперника си и имаше един куп положения, но игра прекрасно и в защита, като за цял мач не допусна нито една сериозна опасност пред Касияс.

Два хубави гола през първото полувреме вкара Карим Бензема, но Ласана Диара го засенчи с феноменално попадение. След почивката и капитанът Раул забоде едно попадение след удар с глава.




Макар и много лесна, победата имаше немалка стойност, тъй като в момента Розенборг е категорично начело в първенството на Норвегия, а освен това е във върхова форма, тъй като скандинавците в момента са в разгара на сезона.

Феновете на Бернабеу бяха зарадвани и със завръщането в игра след едногодишно отсъствие на Рууд ван Нистелрой и Мамаду Диара.

Мачът се превърна и в нещо като бенефис за Мичел Салгадо, който макар да не бе с белия екип, бе почетен преди началото на срещата.

В емоционален момент защитникът бе изпратен с бурни ръкопляскания и скандирания от целия стадион. На една от трибуните дори бе опънат огромен плакат с малко нескромното  "Уникален и неповторим".

Драматичното изпращане на Мичел Салгадо сякаш се превърна и в символично разделяне със старата епоха в мадридския клуб.

Освен Мичел Салгадо, бе почетена и световната шампиона по лека атлетика в бягането на 3000 метра стипълчейс - Марта Домингес.

За разлика от предишните два мача, този път треньорът Мануел Пелегрини не си беше направил експерименти и бе поставил Ласана Диара на типичната му позиция дефанзивен халф. С изключение на отсъстващия поради контузия Серхио Рамос, изглеждаше че излезлите като титуляри тази вечер футболисти ще са основните фаворити на чилиеца и за старта на сезона в Примера.

Първият интересен момент в мача бе внезапният остър удар на Кристияно Роналдо от над 25 метра, който профуча близко до страничната греда.

Пет минути по-късно и при втората интересна атака Реал откри резултата. Марсело намери добре Бензема на ръба на защитата, но французинът тепърва трябваше да свърши много работа. Той обаче си спря по перфектен начин топката с гръб към вратата и със завъртане нанесе остър удар по земя, който матира вратаря. При ситуацията имаше засада на Раул, но съдията прецени че той е достатъчно далеч от топката, за да не влияе на играта.

Срещата не бе много напрегната и "приятелския" характер си личеше. Гостите първи път погледнаха към вратата на Касияс в 20-та минута. Тогава Раде Прица стреля от наказателното поле, но доста високо.

Малко след това норвежците нанесоха и втори удар - отново Прица стреля през защитник по земя, но на метър покрай гредата.

Това сякаш накара домакините да се активизират и в 26-та минута Реал набързо вкара втори гол. Макар първият гол на Бензема да бе много хубав, сега Ласана Диара напълно го засенчи със страхотен снаряд от 25 метра, който влетя право в горния далечен ъгъл зад препарирания Ярнстейн.

Така играещия на обичайната си позиция като дефанзивен халф французин показа на треньора си Пелегрини да не прави грешката да го пуска отново като десен бек.

Сякаш да не остане по-назад, Бензема мигновено привлече отново вниманието върху себе си, със прекрасен трети гол. Нападателят получи топката отляво в наказателното поле и макар да имаше един защитник пред него той отправи светкавичен удар в близкия горен ъгъл и отбеляза попадение в стил "Емил Костадинов".

Реал определено се бе разиграл и това бе много лоша новина за Розенборг.

В 30-та минута като по чудо сред голмайсторите не се записа десния бек Алваро Арбелоа. Той нахлу отстрани в наказателното поле, финтира един съперник и отправи остър удар, който обаче тресна гредата.

Минута по-късно Чаби Алонсо показа на феновете типичния си специалитет - изненадващ и прецизен удар от над 30 метра и топката мина много близо до сглобката на гредите.

Кристияно Роналдо пък за втори път пробва силата и точността на удара си отдалеч, но макар и изстрелът да се получи добър, не успя да изненада вратаря.

В началото на второто полувреме Кака можеше да вкара малко случаен гол, като негов удар рикошира в защитник, но вратарят улови.

След галактическото шоу през първото полувреме, в 55-та минута феновете на Бернабеу бяха зарадвани от гол изработен изцяло от местни любимци. Естебан Гранеро центрира от корнер и Раул при близката греда забоде с глава в мрежата.

В 57-та минута Кристияно Роналдо стреля доста опасно от фаул, но вратарят с плонж изби в корнер.

Мануел Пелегрини пусна в игра Робен и Игуаин на мястото на Раул и Бензема и те двамата организираха опасна контраатака в 64-та минута, но в последния момент Игуаин не успя да намери Кака в наказателното поле.

В 70-та минута Кака нанесе страхотен изненадващ удар от границата на наказателното поле, който мина застрашително близко до страничната греда.

Две минути по-късно гостите нанесоха първия си удар за второто полувреме, дело на Иверсен, но от 30 метра той дори не успя да приближи очертанията на вратата.

В 76-та минута Бернабеу избухна в бурни аплодисменти, но не заради някаква ситуация на терена, а заради влизането в игра на Мамаду Диара и Рууд ван Нистелрой. Двамата се завръщаха след почти едногодишно лекуване на тежки контузии.

Игуаин стана поредният играч в бяло, нанесъл опасен удар от дистанция, след добро двойно подаване с Гранеро. 10 минути преди края аржентинецът имаше стопроцентово положение, след като бе изведен абсолютно сам срещу вратаря, но от леко странична позиция стреля право в него.

В 87-та минута Робен демонстрира едновременно най-добрите и най-лошите си качества. Той достигна със страхотна скорост едно силно подаване, в наказателното поле финтира защитник, но вместо да подаде на Ван Нистелрой или Игуаин да вкарат на празна врата, прояви егоизъм и стреля в тялото на защитник.

В следващата атака пък Игуаин тресна гредата с тупалка от 25 метра. Това бе и последното интересно действие в мача, тъй като съдията свири края 2-3 секунди след изтичане на 90-та минута.



Реал Мадрид - Розенборг 4:0

1:0 Бензема 12
2:0 Лас 26
3:0 Бензема 27
4:0 Раул 55

Реал Мадрид: Касияс, Марсело (71 Дренте), Гарай, Албиол, Арбелоа (45 Пепе), Лас (76 Мамаду Диара), Чаби (45 Гранеро), Кака (76 Ван Нистелрой), Роналдо (68 Гути), Раул (58 Робен), Бензема (58 Игуаин)

Розенборг: Ярстейн, Лустиг, Анан, Стадсгаард, Дорсин (89 Ванберг), Странд, Сапара (57 Лаго), Демидов (78 Саволайнен), Иверсен (90 Захора), Скйелбред, Прица


Тагове:   футбол,   новини,   спорт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930